کنجد به همراه عسل ماده بسیار مقوی می شود که برای تغذیه و میان وعده دانش آموزان می تواند انرژی مورد نیاز آنها را در ساعت های مدرسه تامین کند و در افزایش یادگیری هم تاثیر مثبت بگذارد.
امروزه با توجه به رواج طب سنتی، گرایش مردم به برخی مواد و دانه های طبیعی افزایش یافته است. یکی از این دانه ها که به حق، دارای فواید بسیار زیادی است و توسط همه متخصصان تغذیه، مصرف آن توصیه می شود، دانه کنجد است.
-کنجد به همراه عسل ماده بسیار مقوی می شود که برای تغذیه و میان وعده دانش آموزان می تواند انرژی مورد نیاز آنها را در ساعت های مدرسه تامین کند و در افزایش یادگیری هم تاثیر مثبت بگذارد.

-یکی از بهترین دانه های روغنی، کنجد است؛ کنجد ارزش غذایی فوق العاده ای دارد و منبع سرشاری از پروتئین است. این دانه منبع گیاهی آهن است که کمک بسیاری به رفع خستگی می کند. همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که به کمخونی فقر آهن مبتلا هستند بسیار مؤثر است. دانه کنجد دارای 20 تا 25 درصد پروتئین، 50 درصد چربی و به نسبت مساوی اسیدلینولئیک و اولئیک است. کنجد از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار میآید.کسانی که شیر دوست ندارند میتوانند از کنجد برای تأمین کلسیم، روی و آهن خود که از مواد معدنی مهم به شمار میآید استفاده کنند.
مصرف یک قاشق غذاخوری کنجد معادل یک واحد چربی است و 45 کیلوکالری انرژی دارد. همچنین کنجد موجب افزایش چربی خون نمیشود بلکه کلسترول بد خون را نیز کاهش میدهد. پس ترس از روغنی بودن این ماده وجود ندارد و به راحتی و با خیال آسوده افراد حتی با چربی خون بالا می توانند از آن بهره بگیرند.
کنجد علاوه براین، منبع بسیار خوبی برای مس است که موجب بهبود دردهای آتریت روماتوئید است. منبع خوبی هم برای منیزیم به شمار می آید که برای کاهش خون در افراد مبتلا به فشار خون می تواند موثر باشد.
-نکته قابل توجه در مصرف کنجد این است که تا زمانی که در دهان جویده نشود و یا دانه آن بطور کامل آسیاب نشود، مواد مغذی آن جذب خون نمی شود پس در هنگام مصرف کنجد حتما دانه های آن را بجوید.

دانه کنجد از چه ویتامین هایی تشکیل شده است؟
دانه کنجد ازجمله دانه های روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است. ۷۵ درصد دانه کنجد را چربی و پروتئین و کلسیم و ۲۵ درصد آن را مواد معدنی، کربوهیدرات ها (قند) و فیبر تشکیل می دهند.
دانه کنجد همچنین دارای انواع ویتامین، منیزیم، روی، مس و فسفر است. استفاده از کنجد به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگیری از سرطان و درمان یبوست کمک می کند؛ همچنین برای افزایش توان جنسی در مردان مؤثر است.
-روغن کنجد یکی از روغنهای اشباع نشده و مفید برای بدن است که در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود، زیرا این روغن نه تنها کلسترول خون را افزایش نمی دهد، بلکه آن را کاهش نیز می دهد.
نکاتی جالب از کنجد:
-روغن کنجد برای جلای مو بسیار مفید و بهترین روغنهاست.
-روستاییانی که روغن کنجد می خورند عمر زیادتری می کنند و تا 80 سالگی تقریبا جوان هستند. برای اولین بار چند دانشمند فرانسوی در ترکیه به خواص معجزه آسای این گیاه پی برده و مصرف آن را در اروپا معمول کردند و امروز غذاهای اختصاصی از آن می سازند و می فروشند و اکنون ترکیبی از آن به نام تامینا معروف است ودر فرانسه معمول است. تامینا لغتی است ترکی به معنی کنجد و ترکیبی از آن است.
-برای کسانی که نمی خواهند گوشت بخورند خوردن آن تقریبا واجب است و می توان آن را گوشت گیاهی نامید. لسیتین این گیاه حتی از باقلای هندی بیشتر است.
لسیتین چربی فسفر داری است که وجود آن برای نسوج و اعصاب نهایت لزوم را دارد و مغز و غدد انسان احتیاج زیادی به آن دارد. تقویت قوه حافظه بشر احتیاج زیادی به این ماده دارد و تقریبا ۲۸ درصد مغز از لسیتین ساخته شده است و مغز انسان بیش از سایر حیوانات ازاین ماده دارد و سر موفقیت بشر و پیشرفت آن در عالم تمدن مرهون همین لسیتین است که در گوشت و زرده تخم مرغ و گیاههایی مانند: باقلای چینی، ماش، قره ماش، خرفه و کنجد وجود دارد.
در امتحانات تشریحی ثابت شده که بیماران فکری در اعصابشان مقدار لسیتین پایین آمده است و در نتیجه خوردن اکسیر لسیتین یه سرعت معالجه می شوند، کلیمیها کنجد زیاد می خورند و زیاد زیرک هستند.

احتیاط:
کنجد با تمام فوایدی که دارد برای معده ضعیف مناسب نیست، زیرا هضم آن سنگین است. این گونه اشخاص باید آن را با عسل و سرکه بخورند.